Berlusconi sa údajne tajne oženil s mladou partnerkou

Taliansky expremiér Silvio Berlusconi sa údajne tajne oženil. Sedemdesiatsedemročný politik, odsúdený za sex s neplnoletou prostitútkou, sa oženil pred tromi týždňami sa svojou 28-ročnou partnerkou Francescou Pascaleovou.

31.10.2013 21:17
Berlusconi Foto: ,
Silvio Berlusconi
debata (5)

S odvolaním sa na Berlusconiho priateľa, ktorý o svadbe referoval v talianskom rozhlase, o tom vo štvrtok informoval britský denník The Daily Mail.

Berlusconi sa oženil v súkromnej kaplnke v areáli svojej honosnej vily v Miláne. S Pascaleovou sa Berlusconi zoznámil v čase, keď bola aktivistkou jeho strany Forza Italia. V posledných týždňoch čelil pár obvineniu, že ich vzťah je jeden veľký podvod.

Mediálny magnát Berlusconi čelí množstvu obvinení, ale tvrdí, že je nevinný. Podľa neho ho talianski žalobcovi prenasledujú od jeho vstupu do politiky pred 20 rokmi.

Francesca Pascale, 28-ročná priateľka Silvia... Foto: SITA/AP, Riccardo De Luca
Berlusconi, Francesca, priateľka, taliansko, kauza, súd Francesca Pascale, 28-ročná priateľka Silvia Berlusconiho.

Tento rok bol však Berlusconi odsúdený na sedem rokov väzenia za platený sex s neplnoletou a za zneužitie právomoci. Najvyšší súd v auguste Berlusconimu tiež definitívne potvrdil štyri roky väzenia za daňové úniky v spoločnosti Mediaset, ktorú Berlusconi ovláda.

Taliansky Senát bude v novembri hlasovať o odobratí mandátu Berlusconimu práve pre jeho augustové právoplatné odsúdenie za daňové podvody. Stratou mandátu by Berlusconi prišiel aj o imunitu, čo by znamenalo nutnosť nastúpiť do výkonu trestu. Pôvodne štvorročný trest bol síce vďaka amnestii skrátený na rok, ale ten by si musel miliardár odpykať – buď v domácom väzení, alebo vykonaním verejnoprospešných prác, o čo už sám aj požiadal.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #silvio berlusconi #Forza Italia #Mediaset