V Egypte prišiel o rodinu, už je v Česku

Petr Kramný, ktorého manželka a dcéra zomreli v júli v egyptskom letovisku Hurgada na otravu, je už späť vo vlasti. Prokuratúra totiž v stredu zrušila Kramnému zákaz vycestovať.

02.11.2013 09:28
debata (2)

„Potvrdzujem, že odletel z Egypta do Českej republiky,“ cituje iDnes hovorkyňu ministerstva zahraničných vecí Johanu Grohovú. Zároveň potvrdila, že prípad, v ktorom je Kramný stále jedným z podozrivých, nie je uzavretý. Nečakaný návrat Čecha do vlasti bol pre mnohých prekvapením. Podľa najbližších ešte v stredu nemal Kramný ani tušenia o ceste do Česka. Z telefonického rozhovoru vraj bolo cítiť, že je na tom zle najmä psychicky.

„Hlavne, že je už doma na Karvínsku. Od začiatku som tvrdila, že je nevinný,“ reagovala susedka navrátilca Eva Hanzlová. Egyptské úrady zadržiavali Čecha v domácom väzení pre podozrenie, že usmrtil manželku aj dcéru. Ich telá našiel koncom júla v hotelovej izbe bez známok života práve manžel, ktorého na následky otravy hospitalizovali.

Podľa televízie Nova obe Češky zahynuli na otravu kyanidom. Odvolávala sa pritom na advokáta Kerolesa Ezzata Bashiera, ktorý si dal poslať z Egypta ešte stále neúplný vyšetrovací spis. Otravu kyanidom však vyvracia záver lekárov, podľa ktorého obe ženy mali rozleptané žalúdky. V tejto súvislosti sa očakávajú závery českých patológov, ktorí skúmajú pozostatky oboch žien poslaných do Česka. Prácu im komplikuje skutočnosť, že Egypťania poslali telá bez vnútorných orgánov.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Egypt #Češky #kyanid #mŕtve