Babišov Agrofert kupuje v Česku najpočúvanejšie rádio

Česká spoločnosť Agrofert, ktorá patrí podnikateľovi a šéfovi hnutia ANO Andrejovi Babišovi, potvrdila, že prevezme do vlastníctva najpočúvanejšiu českú rozhlasovú stanicu Rádio Impuls a tematické rádio RockZone 105,9 spoločnosti Londa.

26.11.2013 16:47
Andrej Babiš Foto: ,
Andrej Babiš.
debata (2)

Informoval o tom portál Digizone.cz. Obe spoločnosti v pondelok uzavreli zmluvu o budúcej zmluve, obchod musí ešte schváliť Úrad pre ochranu hospodárskej súťaže (ÚOHS) a Rada pre rozhlasové a televízne vysielanie. Potvrdili sa tak informácie českých Hospodárskych novín z minulého týždňa. Tie totiž hovorili o tom, že Babišov Agrofert má záujem o Londu, ktorá obe rádia prevádzkuje.

Pre podnikateľa, miliardára a politika v jednej osobe tak ide o ďalšiu významnú akvizíciu v oblasti médií. „Už dávno pred vstupom do politického života som však deklaroval svoje postupné stiahnutie z každodenného riadenia spoločnosti. V týchto dňoch sa tento proces finalizuje a ťažiskom môjho fungovania sa stáva ÁNO,“ reagoval Babiš v stanovisku o potencionálnej kúpe rozhlasových staníc.

„Kúpa spoločnosti Londa predstavuje rozšírenie našej mediálnej pôsobnosti do oblasti rozhlasového vysielania. To, ako veríme, ďalej posilní atraktivitu našej mediálnej divízie pre obchodných partnerov a podporí jej ďalší rozvoj,“ uviedol pri tejto príležitosti Libor Němeček, člen predstavenstva a dodal :„Vzhľadom na svoje zameranie, trhové postavenie a profesionalitu tímu bolo Rádio Impuls najlepším možným akvizičným cieľom.“

Andrej Babiš vstúpil do médií minulý rok založením bezplatného týždenníka 5plus2. V aktuálnom roku kúpil spoločnosť Mafra, pod ktorú spadajú denníky Mladá fronta Dnes a Lidové noviny a tiež internetové portály iDnes.cz a Lidovky.cz. Do vydavateľskej skupiny patrili aj rozhlasové stanice Expres radio a Classic FM. Tie však boli následne prevedené na pôvodného vlastníka Mafra Rheinisch-Bergische Verlagsgesellschaf­t. Na Slovensku patrí Agrofertu vydavateľstvo Ecopress.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Babiš #Agrofert #Rádio Impulz