Francúzsko odhalilo pašovanie zbraní zo Slovenska a Balkánu

Francúzska polícia v pondelok zatkla 45 osôb v rámci vyšetrovania rozsiahleho medzinárodného nelegálneho obchodu so zbraňami, na ktorom sa vraj podieľali aj Slováci.

02.12.2013 15:25
debata (5)

Obchod začal podľa polície v roku 2009 a zahŕňal pašovanie stoviek samopalov typu kalašnikov a ďalších vojenských zbraní a množstva munície z oblasti Balkánu a Slovenska do Francúzska. Uviedol to web 20minutes a ďalšie miestne médiá.

Podľa zdrojov na internetovej stránke televíznej stanice France 3 pochádzali pašované zbrane z východnej Európy do Francúzska predovšetkým zo Slovenska.

Polícia narazila na prípad vo februári 2012, keď vykonala raziu v departemente Haute – Marne na severovýchode krajiny u jedného muža podozrivého z prechovávania kradnutých vecí. Našla u neho dvadsiatku ručných zbraní a tisíce nábojov. Ďalšie vyšetrovanie viedlo podľa webu 20minutes ku slovenskej sieti priekupníkov zbraní. Potom sa odhalila druhá sieť pašujúca zbrane z balkánskych krajín.

Do pondelňajšej operácie na niekoľkých miestach Francúzska sa podľa serveru francúzskeho denníka Le Figaro zapojilo celkom 300 policajtov.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #zbrane #gang #pašovanie