Pražský policajt hral na klavíri, stále žne potlesk

Video na internetovom portáli Youtube s pražským policajtom hrajúcom na klavír zaujalo verejnosť a jeho sledovanosť rýchlo stúpa.

16.12.2013 16:41
policajt Foto:
Pražský dopravný policajt, ktorý si v lete zahral na ulici na klavíri, žne úspech na Yutube.
debata (4)

O policajnom klaviristovi píše český portál iDnes.cz. Policajta v hudobnom nasadení do pondelkového podvečera videlo vyše 988-tisíc divákov. Video si všimli aj niektoré svetové médiá.

Britský denník The Telegraph na svojom serveri napísal, že „je to možno dôkaz mierumilovnejšej (českej) spoločnosti, keď si policajt v Prahe sadol k pouličnému klavíru a hral, keď bol v službe, a jeho kolega ho sledoval“.

Server BBC záležitosť zaznamenal po tom, ako sa o policajtovi pochvalne vyjaril policajný prezident Martin Červíček v nedeľnom programe Českej televízie Otázky Václava Moravca.

Dopravného policajta v žltej reflexnej uniforme, hrajúceho pred budovou pražskej filozofickej fakulty, preslávila ruská turistka, ktorá ho nafilmovala a video umiestnila v polovici novembra na Youtube pod titulkom This is Prague, baby! (To je Praha, zlatko!)

Portál iDnes.cz ešte dodáva, že len čas však ukáže, či má nové video ambíciu konkurovať v sledovanosti inému slávnemu českému hitu, a to záberu na bývalého prezidenta Václava Klausa privlastňujúceho si pero. Dva roky starý záznam Českej televízie, ktorý zachytáva štátnika na návšteve v Čile, má vyše päť miliónov pozrení.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #policajt