Nadšená Alžbeta II. hovorila v prejave o svojom pravnukovi

Britská kráľovná Alžbeta II. sa v rámci tradičného vianočného prejavu neubránila vzácnemu vyznaniu z osobných pocitov, keď prehovorila o radosti, ktorú mala z tohtoročného narodenia svojho pravnuka, princa Juraja. Jeho rodičmi sú kráľovnin vnuk princ William a jeho manželka Catherine.

25.12.2013 17:30
debata (10)

„Ako mnohí z vás vedia, príchod dieťaťa dáva každému príležitosť pozerať sa do budúcnosti s radosťou a novou nádejou,“ povedala kráľovná na zázname, ktorý odvysielali britské televízne stanice. 87-ročná panovníčka mala na sebe žlté šaty a perlový náhrdelník.

„Pre čerstvých rodičov už nikdy nebude život úplne rovnaký,“ citovala kráľovnú agentúra AFP. Panovníčka dodala, že krst dieťaťa "bol okamihom radosti, ktorý umožnil spojiť už štyri generácie "kráľovskej rodiny. Prvorodený potomok princa Williama a jeho ženy – uvádzanej v médiách aj familiárne ako Kate, sa narodil 22. júla. Jeho narodenie sprevádzalo obrovský záujem médií z celého sveta.

Nová rodina sa na verejnosti prvýkrát objavila hneď nasledujúci deň, keď si rodičia, ktorí sa vzali predvlani, odvážali syna domov z pôrodnice. Krstiny sa konali v októbri. Chlapček je v poradí tretím následníkom trónu po prvom, korunnom princovi Charlesovi a po Williamovi.

Kráľovnin vianočný prejav je na rozdiel od iných prejavov venujúcich sa politike pre Alžbetu II. vzácnou príležitosťou verejne vyjadriť svoje osobné názory.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #Alžbeta II. #Princ Wiliam