Obamová oslavuje 50 rokov, zlepšenie tváre nevylučuje

Prvá dáma USA má dnes veľký deň, ktorý si vychutná v sobotu večer na parkete. Michelle Obamová sa dožíva 50 rokov, ktoré oslávi v Bielom dome. Pozvaní gratulanti dostali radu, aby sa vopred dobre najedli a potom vhupli do príjemnej obuvi. Hodovať sa totiž nebude, hlavným programom je tancovanie, čo je Obamovej veľká záľuba.

17.01.2014 15:00
Michelle Obama, Barack Obama, Obamovci Foto: ,
Manželia Michelle a Barack Obamovci si na oslave päťdesiatin prvej dámy USA určite zatancujú. Tanečná zábava bude totiž hlavným programom večierka v Bielom dome.
debata (3)

Pochopiteľne, zatiaľ zostáva tajomstvom, čo svojej manželke daruje prezident Barack Obama. Jeden darček jej však už venoval. „Mohla zostať niekoľko dní s priateľmi a bez rodiny na Havajských ostrovoch,“ prezradil pred dvomi týždňami agentúre Reuters nemenovaný predstaviteľ z Bieleho domu. Obamovci tam dovolenkovali dva týždne a prezident sa vrátil do Washingtonu s ich dcérami.

Obamová poskytla pred narodeninami rozhovor časopisu People. Známa ako propagátorka zdravého životného štýlu neobišla túto tému. „Nie som posadnutá tým, čo jem, ale robím všetko, aby som jedla zeleninu a ovocie. A ako všetci vedia, cvičím,“ poznamenala. Dodala, že po päťdesiatke upraví režim – postupne sa viac zameria na jogu a uberie z náročného cvičenia v posilňovni. „Sústredím sa na pružnosť a rovnováhu, aby sa mi nikdy nestalo, že spadnem a zlomím si bedrá,“ objasnila.

Zatiaľ určite nemusí uvažovať o umelom zlepšení tváre, povedala však, že to ponecháva ako otvorenú možnosť v neskoršej budúcnosti. „Teraz si nedokážem predstaviť, že by som išla touto cestou, ale naučila som, že nikdy nehovor nikdy. Ženy musia mať slobodu, aby mohli urobiť čokoľvek, čo im umožní cítiť sa príjemne,“ odpovedala Obamová na otázku People, čo si myslí o botoxe, prírodnom čistom proteíne, ktorý uvoľňuje mimické svaly zodpovedné za vznik vrások.

Obamovci zotrvajú v Bielom dome ešte tri roky, čo je čas, ktorý zostáva súčasnému prezidentovi vo funkcii. Jeho manželka sa už pozerá do vzdialenejšej budúcnosti po odchode z najznámejšej washingtonskej budovy. V rozhovore naznačila, že sa bude tešiť z vnúčat. (Dcéry sú ešte mladučké, majú 12 a 15 rokov.)

Sympatické vystupovanie a zaujímavá agenda Obamovej zaručujú, že keď sa odsťahuje z Bieleho domu, Američania si ju zapamätajú ako príjemnú niekdajšiu prvú dámu. Popularitu má výrazne vyššiu ako jej manžel, dôveruje jej približne 70 percent obyvateľov USA. Po znovuzvolení Obamu za prezidenta rozšírila svoje aktivity. „So svojimi asistentmi strávila týždne plánovania, čo by mala robiť počas druhého mandátu. Rozhodla sa, že podporu rodín vojakov a propagáciu zdravia rozšíri o nabádanie, aby viac mladých chodilo na stredné školy,“ pripomenul denník Washington Post.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Barack Obama #Michelle Obamová