V nákupnom centre na východe USA sa strieľalo, traja mŕtvi

Pri streľbe v nákupnom centre v meste Columbia v americkom štáte Maryland zomreli traja ľudia.

25.01.2014 18:40 , aktualizované: 21:04
debata (15)

Podľa tlačových agentúr to oznámila polícia, ktorá sa domnieva, že jedným z mŕtvych je aj strelec. Ďalších dvoch ľudí s ľahkými zraneniami previezli do nemocnice. Motív strelca zatiaľ nie je známy.

Podľa agentúry AP dostala polícia upozornenie na streľbu v rozsiahlom nákupnom stredisku v meste ležiacom medzi Washingtonom a Baltimorom o 17:15 SEČ. Keď jednotky dorazili na miesto, našli tri mŕtve telá, z ktorých jedno bolo blízko zbrane a munície. Práve preto sa polícia domnieva, že patrilo strelcovi. Informácie o zvyšných dvoch obetiach zatiaľ nie sú k dispozícii.

Policajný veliteľ William McMahon na tlačovej konferencii uviedol, že polícia si je celkom istá, že strelec bol len jeden. „Motív zatiaľ nepoznáme,“ poznamenal. Streľba sa podľa neho odohrala v hornom poschodí centra v jednom z obchodov. Bližšie informácie nechcel povedať, lebo vyšetrovanie je ešte len na začiatku.

Niektoré americké médiá špekulujú, že strelec sa v rušnom nákupnom stredisku mohol dostať do sporu s niektorým z predavačov alebo s iným návštevníkom.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #streľba #mŕtvi #Columbia