Na fasáde domu v Ríme namaľovali graffiti 'superpápeža'

Na jednej z fasád rímskych domov pri Vatikáne sa objavilo graffiti pápeža Františka v úlohe supermana. Vatikán na obrázok "superpápeža" následne odkazoval na Twitteri.

29.01.2014 19:00
Pápež František, Superman, graffiti Foto: ,
Taliansky umelec Mauro Pallotta predstavuje svoj graffit pápeža Františka ako Supermana.
debata (2)

Pápež je na snímke zobrazený tradične v bielom, supermana pripomína natiahnutá päsť, rozviata reverenda a šmuhy spod nôh znázorňujúce ostrý let.

František bol namaľovaný aj s koženou taškou, na ktorej je španielsky nápis „Hodnoty“ a z ktorej vytŕča aj šál s červenými a modrými pruhmi, teda vo farbách Františkovho obľúbeného futbalového klubu, argentínskeho San Lorenza. Pod graffiti je namaľovaný aj podpis Maupal 2014.

Taliansky umelec Mauro Pallotta ozdobil stenu v... Foto: SITA, Gregorio Borgia
Pápež František, Superman, graffiti Taliansky umelec Mauro Pallotta ozdobil stenu v blízkosti námestia svätého Petra v Ríme graffitom zobrazujúcim pápeža Františka ako Supermana.

Fotku obrázku preposlalo cez Twitter vatikánske komunikačné stredisko s poznámkou v niekoľkých jazykoch. V angličtine napísalo "Zdieľame s vami graffiti nájdené v rímskej ulici neďaleko Vatikánu.

Pápež František sa v týchto dňoch objavil aj na titulnej stránke posledného čísla známeho amerického hudobného časopisu Rolling Stone. Pontifik bol tiež v decembri druhýkrát na prvej stránke týždenníka Time, ktorý ho vyhlásil za osobnosť roka.

Turisti si ako suvenír odnášajú z Ríma... Foto: SITA, Gregorio Borgia
Pápež František, Superman, grafitti Turisti si ako suvenír odnášajú z Ríma fotografiu graffitu, ktorý znázorňuje pápeža Františka ako Supermana.

Rolling Stone je však časopis o rockovej hudbe, takže pápež na prvej strane je prelomovým rozhodnutím, uviedol britský denník The Guardian.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #pápež #Vatikán #Superman