Pri požiari v Kentucky zahynula matka a osem detí

Matka a osem detí zahynuli vo štvrtok skoro ráno pri požiari domu v mestečku Greenville v odľahlej časti amerického štátu Kentucky. Dom začal horieť o druhej hodine ráno, otcovi a jednému dieťaťu sa z neho podarilo dostať.

30.01.2014 22:10
požiar, kentucky, Foto: ,
Ruiny domu, v ktorom došlo k požiaru.
debata

Podľa policajtov a hasičov sa podarilo uniknúť tridsaťšesťročnému Chadovi Watsonovi a jeho jedenásťročnej dcére Kylie. Obaja sú teraz hospitalizovaní v Nashville. Watson hasičom povedal, že v dome zostal zvyšok rodiny, teda jeho žena Nikky a osem detí, uviedla miestna televízia WDRB.

Podľa jeho bratranca Adama Browna sa Watson snažil bezúspešne trikrát do horiaceho domu preniknúť a ženu a deti zachrániť. Utrpel pri tom ťažké popáleniny na rukách a na tvári. Jeho dcéra je v lepšom stave s menšími popáleninami. Predpokladá sa, že sa obaja zotavia.

Zástupca polície Stu Recke novinárom povedal, že na zhorenisku boli objavené pozostatky všetkých obetí. Vedľa tridsaťpäťročnej Nikky Watsonovej aj deti vo veku od štyroch do 15 rokov.

Vyšetrovatelia príčinu požiaru ešte nezistili. Podľa Reckeho si ale nemyslia, že by oheň bol založený úmyselne.

Za uplynulý rok je to v Kentucky už tretí požiar, pri ktorom zahynulo viac ako päť ľudí. Vlani v januári v Pikeville zhoreli štyri malé deti a ich otec. V marci zase pri požiari v Gray zahynul mladý manželský pár a ich päť detí.

debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #Kentucky