Newyorská polícia vraj pre Hoffmanovu smrť zadržala štyroch ľudí

Newyorská polícia zadržala v súvislosti s nedeľšou smrťou herca Philipa Seymoura Hoffmana štyroch ľudí, ktorých vypočúva.

05.02.2014 08:39
Phillip Seymour Hoffman Foto: ,
Herec Phillip Seymour Hoffman.
debata

V noci na stredu o tom informovala televízia CNN. Polícia agentúre Reuters oznámila, že zadržala istú skupinu a že objavila určité množstvo drog, odmietla ale potvrdiť, že prípad súvisí s Hoffmanovou smrťou.

Štyridsaťšesťroč­ného Hoffmana našli v kúpeľni bytu kde v newyorskej West Village býval. V predlaktí mal podľa policajných zdrojov zapichnutú ihlu. Vyšetrovatelia preto už od začiatku predpokladali, že príčinou smrti bolo s najväčšou pravdepodobnosťou predávkovanie drogami. Polícia v Hoffmanovom byte tiež údajne našla päťdesiat vrecúšok s heroínom, použité injekčné striekačky a viacero liekov na predpis.

Podľa predbežných testov sa zistilo, že heroín nájdený u herca neobsahoval prímes v podobe fentanylu, uviedla AP. Tento opioid, ktorý je približne stokrát účinnejší ako morfín, sa používa na zintenzívnenie drogového opojenia. Narozdiel od morfínu nastupuje účinok rýchlejšie, zároveň ale rýchlejšie odznieva. V lekárstve sa fentanyl používa na utišovanie bolesti pacientov trpiacich rakovinou.

Americký štát Maryland pred týždňom oznámil, že od septembra si heroín doplnený o fentanyl vyžiadal najmenej 37 životov. V januári zase na západe Pensylvánie zomrelo na predávkovanie heroínom s fentanylom 22 ľudí.

Hoffman, ktorý v roku 2006 dostal Oscara, priznával, že prepadol alkoholu a drogám pred viac ako 20 rokmi po skončení štúdií na hereckej škole. Čoskoro sa zo závislosti dostal, ale vlani sa k nej vrátil a bol na desaťdňovom liečení.

debata chyba
Viac na túto tému: #New York #Philip Seymour Hoffman