Matovič podáva na Pašku trestné oznámenie za ohováranie

Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič podáva na predsedu Národnej rady SR Pavla Pašku (Smer) trestné oznámenie za ohováranie. Vyhlásil to v piatok na brífingu v parlamente.

14.02.2014 17:48
Igor Matovič Foto:
Igor Matovič.
debata (78)

Dôvodom sú piatkové Paškove vyjadrenia. Predseda NR SR vyhlásil, že nespokojných občanov, ktorí boli v čase štvrtkového incidentu na balkóne, vodili do parlamentu práve predstavitelia klubu OĽaNO. Incident, počas ktorého sa žena pokúsila z balkóna rokovacej sály zhodiť stoličku na poslancov, má pritom podľa Matoviča na svedomí jedine Paška.

„Včera hneď po incidente som sa pýtal na vrátnici, kto tú ženu priviedol do parlamentu. Povedali mi, že prišla ako verejnosť, nie ako hosť konkrétneho poslanca. Preto za včerajší incident nesie plnú a jedinú zodpovednosť predseda parlamentu Paška,“ podčiarkol Matovič.

V parlamente má podľa neho šéf NR SR veľa ochrankárov platených z daní občanov a je zodpovedný za bezpečnosť. Dodal, že s Paškom nadobro skončil. „Osobne ho od tejto chvíle považujem za ľudský odpad, ktorý, bohužiaľ, je druhý najvyšší ústavný činiteľ,“ vyhlásil líder OĽaNO.

Matovič hovorí, že ešte na nikoho nepodal trestné oznámenie, no tentoraz tabu prelomí. „Som zvedavý, či takisto dostanem odškodné, ako dostáva súdruh Harabin alebo súdruh Fico,“ povedal.

Poslankyňa za OĽaNO a prezidentská kandidátka Helena Mezenská vylúčila, že by ženu, ktorá sa pokúšala hodiť stoličku na poslancov, priviedla do parlamentu a že by konala na jej popud. „Včera som na spoločné rokovanie do parlamentu priviedla jedného pána a na balkón som nesprevádzala nikoho,“ dodala. Poslanec Jozef Viskupič sa domnieva, že predseda parlamentu štvrtkové rokovanie nezvládol. „Môže sa vyhovárať na kohokoľvek. Je to len a len jeho maslo,“ podčiarkol Viskupič.

Paška v piatok povedal, že podiel viny na prejavoch agresivity a násilia v parlamente majú aj neštandardné politické subjekty bez programu a ideológie. „Choďte sa spýtať pána Matoviča, Viskupiča, Mezenskej, kto sú títo ľudia, kto ich brával do parlamentu, kto ich organizoval,“ povedal Paška, podľa ktorého o tom existujú záznamy. Je presvedčený, že spomínaní ľudia boli na balkón nasadení. Po incidente budú mať títo protestujúci zrejme zakázaný vstup do parlamentu.

78 debata chyba
Viac na túto tému: #Pavol Paška #Igor Matovič