Gayetová dostane odškodné za fotografie s Hollandom

Francúzsky súd priznal francúzskej herečke Julii Gayetovej odškodné 15 000 eur, ktoré jej má zaplatiť tamojší bulvárny časopis Closer. Ten tento rok v januári zverejnil fotografie, ktoré odhalili vzťah herečky s prezidentom Françoisom Hollandom.

27.03.2014 15:37
Julie Gayetová Foto: ,
Julie Gayetová.
debata

Časopis tým podľa súdu porušil jeho právo na súkromie. Žena požadovala odškodné 50 000 eur.

Súd v Nanterre na parížskom predmestí ďalej odsúdil týždenník na zverejnenie verdiktu na prvej stránke svojho časopisu, ako štyridsaťjedenročná Gayetová tiež vo svojej žalobe požadovala. Jej advokát Jean Enocchi pri začatí procesu začiatkom mesiaca spochybnil, že zverejnenie fotiek jej mandantky bolo vo verejnom záujme, ako tvrdí časopis. „Cieľom tohto článku… bola zvedavosť, voyeurizmus,“ vyhlásil. Podľa neho ju od zverejnenia fotiek prenasledujú ako „poľovnú zver“.

Právnička časopisu Delphine Pandoová vyhlásila, že článok sa nezameriaval na herečku, ale na Hollanda, ktorý „reprezentuje Francúzsko vo svete a je šéfom ozbrojených síl“. „Existujú dôvody pre to, aby sme vedeli o jeho presunoch vo dne i v noci,“ vyhlásila.

Gayetová sa od prepuknutia škandálu objavuje len zriedka na verejnosti. Zúčastnila sa len nedávneho odovzdávania francúzskych filmových cien, Césarov. Bola nominovaná v kategórii herecký výkon vo vedľajšej úlohe, ale nevyhrala.

Hollande po zverejnení fotografií oficiálne koncom januára oznámil svoj ​​rozchod s doterajšou životnou partnerkou Valériou Trierweilerovou, s ktorou bol oficiálne od roku 2007. Od januára sa objavuje na verejnosti sám a povaha jeho vzťahu s Gayetovou nie je známa.

debata chyba
Viac na túto tému: #Francois Hollande #Julie Gayetová