Putin sa po rokoch odlúčenia rozviedol s manželkou Ľudmilou

Ruský prezident Vladimir Putin formálnym rozvodom dokončil "spolužitie" s manželkou Ľudmilou, s ktorou nie sú spolu už niekoľko rokov.

02.04.2014 12:50
Putin, Ľudmila Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin s bývalou manželkou Ľudmilou.
debata (7)

Správu o rozpade „prvého páru“ oznámil Putin médiám už vlani v lete pri návšteve baletného predstavenia v moskovskom Veľkom divadle. V stredu ukončenie rozvodového konania potvrdil kremeľský hovorca Dmitrij Peskov.

Slovo „ženatý“ zmizlo z oficiálneho Putinovho životopisu, ktorý je zverejnený na osobnom webe kremeľského šéfa. „Znamená to, že rozvod sa uskutočnil,“ komentoval zmenu Peskov, bez toho aby uviedol bližšie podrobnosti. Nie je tak známy ani presný dátum, kedy sa Putin manželského zväzku oficiálne zbavil.

Putinovo súkromie je pre ruské médiá zvyčajne tabu, pokiaľ však do neho nenechá novinárom nahliadnuť sám prezident. Naposledy to urobil práve vlani v júni, kedy rozpad svojho vzťahu s manželkou Ľudmilou označil za „civilizovaný rozchod“.

Novinárom vtedy vysvetlil, že manželia sa prakticky nevídajú a každý má už svoj ​​život. Ľudmila doplnila, že jej verejný život nesvedčí, zle znáša prelety lietadlom. Navždy vraj ale s Vladimirom Vladimirovičom zostanú „veľmi blízkymi priateľmi“. Odlúčene však vraj žijú dlho.

O Ľudmile Putinovej – Škrebnevovej toho nie je veľa známe, do školy chodila v Kaliningrade, pracovala ako zdravotníčka a letuška. Po svadbe s Putinom vyštudovala romanistiku v Leningrade (dnešný Petrohrad). Putinovci majú dve dcéry – dvadsaťdeväťročnú Mariu a o rok mladšiu Katarínu.

So správami o rozchode prvého páru sa objavovali aj mená prípadných Putinových nových partneriek. Sám prezident, verný svojej povesti pravého muža zoceleného politikou aj športom, špekulácie väčšinou nepopieral.

Výnimkou bolo v apríli 2008 údajné zblíženie s olympijskou víťazkou v modernej gymnastike, o tridsať rokov mladšou Alinou Kabajevovovu. Neskôr mala byť podľa ruského bulváru novú prezidentovou partnerkou ruská špiónka Anna Chapmanová, ktorá bola v roku 2010 vyhostená z USA.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #manželstvo #Vladimir Putin #Ľudmila Putinová