Loď, ktorá pátra po nezvestnom lietadle, vraj zachytila ​​signál

Jedna z lodí, ktorá hľadá zmiznuté malajské lietadlo, zachytila ​​signál. S odvolaním sa na čínske zdroje o tom v sobotu informovala agentúra AP. V Indickom oceáne záchranári niekoľkých krajín pátrajú po signále z čiernych skriniek nezvestného lietadla. Či zachytený signál súvisí s hľadaným strojom, zatiaľ nie je jasné.

05.04.2014 15:06
Malajzia, malajzijské lietadlo, pátranie,... Foto: ,
Na archívnej snímke austrálsky námorník Matthew Oxley pátra po troskách strateného malajzijského lietadla.
debata (1)

Podľa agentúry Nová Čína signál zachytilo čínske plavidlo. Z minulých správ je známe, že americkým detektorom schopným zachytiť signály z čiernych skriniek z veľkej hĺbky je vybavené austrálske plavidlo Ocean Shield. Odborníci oslovení stanicou CNN nevylúčili, že čínske pátracie plavidlo je vybavené sonarom schopným určité signály zachytiť tiež.

Lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines sa odmlčalo 8. marca. Zatiaľ sa po ňom nenašli žiadne trosky, ale podarilo sa približne vypočítať predpokladanú dráhu jeho letu. Odklonilo sa od pôvodnej trasy z Kuala Lumpur do Pekingu a zamierilo na západ a potom na juh. Na jeho palube bolo 239 ľudí, medzi nimi cez 150 Číňanov.

Čierne skrinky sú vybavené batériami, ktoré vysielajú signál zhruba 30 dní, takže lehota pre zachytenie ich vysielania sa kráti.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #pátranie #malajzijské lietadlo