Študentská oslava v USA sa vymkla z rúk, zadržali sto ľudí

Zhruba stovku ľudí zadržali úrady v americkej Kalifornii a najmenej 44 zranených prijali tamojšie nemocnice po víkendovej študentskej oslave, ktorá sa zvrhla na nekontrolovanú pouličnú bitku. S odvolaním sa na tamojšie úrady o tom informovala agentúra AP.

07.04.2014 17:00
debata (10)

Násilnosti v husto osídlenej pobrežnej oblasti Isla Vista neďaleko Santa Barbary prepukli v sobotu v noci (v noci na pondelok SELČ) počas oslavy zvanej Deltopia. Tá sa koná každoročne pri príležitosti jarných prázdnin študentov Kalifornskej univerzity v Santa Barbare a tento rok na ňu dorazilo zhruba 15-tisíc ľudí.

Podľa úradu miestneho šerifa násilie prepuklo po tom, čo jedného z policajtov do tváre zasiahol batoh s fľašami alkoholu. Niektorí ľudia v dave potom začali na policajtov hádzať kamene, tehly a fľaše, zakladať ohne a poškodzovať policajné autá. Úrady museli použiť slzný plyn, korenistý sprej a gumové projektily, aby útočiaci dav rozohnali.

Najmenej ďalších päť policajtov pri incidente utrpelo zranenia. Všetkých už prepustili z nemocnice a situácia sa počas nedeľňajšieho rána vrátila do normálu.

Oblasť Isla Vista susedí s univerzitou a je známa rušným nočným životom. Študenti tvoria zhruba 60 percent z tamojších 23-tisíc obyvateľov.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #študenti #USA #Kalifornia #bitka #oslava #zadržanie #ranení