Pátrači opäť zachytili možné signály zo zrúteného boeingu

Tímy pátrajúce po troskách zrúteného malajzijského boeingu znovu zachytili signály, ktoré by mohli pochádzať z čiernej skrinky stroja.

09.04.2014 07:02
debata (2)

Oblasť pátrania v južnej časti Indického oceánu tak opäť zúžili, informovala o tom agentúra DPA. Austrálskej lodi Ocean Shield sa podarilo znova zachytiť akustické signály, ktoré boli v oblasti pravdepodobného zrútenia stroja zaznamenané už cez víkend, povedal v austrálskom Perthe koordinátor pátracej akcie Angus Houston.

Mohlo by ísť o signály z čiernej skrinky lietadla spoločnosti Malaysia Airlines. Signály však boli tentoraz slabšie, čo by mohlo nasvedčovať tomu, že batérie budú čoskoro vybité, domnieva sa Houston. Mali by pritom vydržať zhruba mesiac.

Let číslo MH370 z Kuala Lumpuru do Pekingu 8. marca takmer určite skončil vo vodách Indického oceánu, ale trosky sa doteraz nenašli. Na palube bolo 239 ľudí.

Podľa úradov sa teraz na pátraní v zóne vzdialenej vyše 2 000 kilometrov západne od austrálskeho pobrežia podieľa až 15 lietadiel a 14 lodí. Lietadlo z neznámych dôvodov zmenilo kurz a letelo na juh. O príčine havárie sa len špekuluje. Najčastejšie sa uvažuje o únose alebo sabotáži, ale vylúčené nie sú ani technické problémy.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #malajzijské lietadlo