Kaviareň v Podgorici si účtuje 50 centov za 'nič'

Majiteľovi kaviarne Abraco v čiernohorskej metropole došla trpezlivosť so študentmi, ktorí si do jeho podniku chodili iba posedieť.

12.04.2014 10:58
debata (13)

Často totiž prišla napríklad desaťčlenná skupina, z ktorej si len zlomok ľudí niečo objednalo a zvyšní si bez hanby vytiahli vlastnú desiatu a ešte si k nej rozkázali pohár vody, samozrejme zadarmo. Ako píše denník Vijesti, teraz podnik účtuje každému, kto „nechce nič“, pol eura.

Čašníci hovoria, že sa u nich žiaci susedného gymnázia správali, akoby prišli do vlastnej obývačky. „Traja si objednali kávu a zvyšní vždy povedali, že vraj ‚nechcú nič‘,“ zveril sa novinárom vrchný čašník Boris. Pochválil sa tiež, že myšlienka účtovať si za „nič“ vzišla z jeho hlavy, keď sa na návaly neplatiacich klientov sťažoval kolegovi.

Majiteľ kaviarne Nikola Lakušić sa spontánne vysloveného nápadu rýchlo chopil a aby pritom podnik vyhovel všetkým daňovým predpisom, zaviedol dokonca do registračnej pokladnice špeciálnu položku. Odvtedy vraj gymnazisti už len málokedy vyslovia pri otázke na objednávku slová „nechcem nič“.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #kaviareň #Podgorica