V Británii môže v eurovoľbách voliť pes

Majiteľ rotvajlera zo severovýchodu Anglicka sa dostal do problémov s miestnymi úradmi, keď sa mu podarilo omylom registrovať vlastného rotvajlera s menom Zeus do volieb do Európskeho parlamentu.

30.04.2014 11:18
debata (5)

Kvôli tomu už dostal predvolanie na miestnu policajnú stanicu a hrozí mu pokuta, možno aj väzenie, napísal denník Evening Gazette. Štyridsaťpäťročný Russell Hoyle zo Stocktone neďaleko Newcastlu pritom z celého problému viní úradníka, ktorý prišiel spísať zoznam obyvateľov pre register voličov.

„Spomínam si, že som mu povedal: ‚Bývam tu ja a manželka. Syn ešte na voľby nie je dosť starý‘,“ povedal Hoyle novinárom. A potom vraj zažartoval: „Ešte tu s nami žije Zeus, a ten má v psích rokoch 63.“

O pár dní dostali do schránky voličské preukazy, medzi ktorými bol jeden vystavený na meno „Zeus Hoyle“ informujúci psa, kde môže prísť 22. mája hlasovať.

Miestna rada následne začala vyšetrovanie a nahlásila prípad polícii, pretože je „trestné poskytovať falošné informácie do registra voličov“. Hoyle to ale vidí inak: „Dokonca aj polícia si myslí, že je to hlúposť, aby som bol stíhaný. Rada len robí ramená. Je to nechutné,“ dodal.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #pes #eurovoľby #rotvajler