Španielsko poslalo na Slovensko európsky zatykač na ženu

Španielske úrady poslali prokuratúre v Trenčíne európsky zatykač na Slovenku. Žena je v predbežnej väzbe v súvislosti s aprílovú vraždou britského obchodníka so zlatom Andrewa Busha.

03.05.2014 11:39
debata (3)

Vražda sa stala v Španielsku. O vydaní zatykači informoval server TVnoviny.sk. Predbežná väzba môže trvať len 40 dní a polovica z nich už uplynula. Španieli mali túto lehotu na doručenie európskeho zatykača a slovenská prokuratúra teraz môže súdu navrhnúť, aby súhlasil s vydaním ženy do vydávacej väzby.

Odborníčka na trestné právo Lucia Kurilovská serveru povedala, že to, že je teraz žena vo vydávacej väzbe, neznamená automaticky, že bude do Španielska vydaná. Trestne môže byť stíhaná aj na Slovensku, čo ale Kurilovská za moc pravdepodobné nepovažuje.

Bush bol zavraždený vo svojej vile v španielskom pobrežnom regióne Costa del Sol. Podľa britských médií je hlavnou podozrivou Slovenka, ktorá bola jeho priateľkou. Na Busha a jeho novú milenku údajne čakala vo vile a potom ju svedkovia videli odchádzať z miesta činu v jednom z Bushových luxusných vozidiel. Slovenka sa sama vrátila do vlasti a prihlásila sa na políciu. Kriminalisti ju potom zadržali.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Španielsko #väzba