Bývalého pápeža Pavla VI. vyhlásia za blahoslaveného

Na ceste k vyhláseniu za svätého je ďalší bývalý pápež. Vatikán v utorok informoval, že Pavol VI. by mal byť v októbri vyhlásený za blahoslaveného, lebo mu bol uznaný zázrak. Vatikánska Kongregácia pre kauzy svätých oznámila, že Pavol VI. vykonal zázrak, nevysvetliteľné uzdravenie nenarodeného dieťaťa.

06.05.2014 15:10
Rím, Vatikán, Chrám svätého Petra Foto: ,
Na ceste k vyhláseniu za svätého je ďalší bývalý pápež.
debata (1)

Očakáva sa, že Pavol VI., ktorý bol pápežom od roku 1963 až do svojej smrti v roku 1978, bude blahorečený 19. októbra.

Vyhlásenie za blahoslaveného, čiže beatifikácia, je druhým stupňom kanonizačného procesu, teda vyhlásenia za svätého v rímskokatolíckej cirkvi. Tá sa tak zaručuje za to, že daná osoba je v nebi. V tejto fáze blahoslavenému už môže byť zasvätený kostol či oltár.

Vatikán sa v poslednej dobe výraznejšie zameral na rýchle svätorečenia svetovo významných rímskokatolíckych duchovných osobností.

Koncom apríla pápež František pred zaplneným Svätopeterským námestím vo Vatikáne vyhlásil za svätých dvoch zo svojich predchodcov – Jána Pavla II. a Jána XXIII. Obradu, ktorý označujú za jednu z najvýznamnejších udalostí novodobých dejín katolíckej cirkvi, bol prítomný emeritný pápež Benedikt XVI., ktorý na svoj ​​úrad vlani zo zdravotných dôvodov rezignoval. Jánovi Pavlovi II. trvala cesta ku svätorečenia iba osem rokov od jeho smrti, Ján XXIII. musel čakať pol storočia.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #pápež #Pavol VI. #blahoslavený