Za usmrtenie chodca potvrdil súd Jakubiskovej 2,5-ročnú podmienku

Za usmrtenie chodca na priechode potvrdil odvolací Mestský súd v Prahe vo štvrtok herečke a producentke Deana Horváthovej-Jakubiskovej 2,5-ročný podmienečný trest.

22.05.2014 12:45
Deana Jakubisková-Horváthová Foto:
Deana Jakubisková-Horváthová
debata (4)

Žena tiež dostala štvorročný zákaz riadenia, pozostalým musí uhradiť vyše milión korún (viac ako 36-tisíc eur). Súd tak zamietol jej odvolanie proti rozsudku okresného súdu. Štvrtkové rozhodnutie je právoplatné.

Nehoda sa stala v októbri roku 2011 v pražskej Krči na križovatke, ktorú neriadia semafory. Jakubisková podľa obžaloby dostatočne nesledovala premávku na ceste, a preto zrazila šesťdesiatdva­ročného muža, ktorý prechádzal vozovkou cestou na nákup.

Chodec zomrel asi hodinu po nehode. Zo zdravotníckeho posudku vyplýva, že muž utrpel opuch mozgu. Auto mu tiež zlomilo niekoľko rebier a ruku.

Jakubisková vinu odmieta. Tvrdí, že chodca nevidela pre odbočujúce auto a že vbehol pod kolesá jej mercedesu. Orientačná dychová skúška ukázala, že herečka pred nehodou nepila alkohol.

Žena išla povolenou rýchlosťou 44 kilometrov za hodinu. Podľa Obvodného súdu pre Prahu 2, ktorý jej kauzu riešil vlani, však mala spomaliť natoľko, aby na prechod videla. Dopravnú situáciu vraj hrubo podcenila.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #súd #podmienečný trest #odvolanie #Horváthová-Jakubisková