Na Porošenkovu inauguráciu príde aj ruský veľvyslanec

Ruský veľvyslanec v Kyjeve Michail Zurabov sa zúčastní na inaugurácii novozvoleného ukrajinského prezidenta Petra Porošenka.

05.06.2014 13:42 , aktualizované: 14:40
Petro Porošenko Foto: ,
Petro Porošenko.
debata (8)

Vo štvrtok o tom s odvolaním sa na zástupcu ruského ministra zahraničia Grigorija Karasina informuje tamojšia tlačová agentúra Itar-Tass. „Padlo rozhodnutie o účasti ruského veľvyslanca Michaila Zubova na oficiálnej ceremónii prezidentskej inaugurácie na Ukrajine,“ uviedol Karasin. Nespresnil však, ktorí ďalší predstavitelia Moskvy sa na podujatí zúčastnia.

Novozvoleného ukrajinského prezidenta Petra Porošenka oficiálne uvedú do funkcie na ceremónii naplánovanej na sobotu. Prozápadný miliardár sa stal víťazom prezidentských volieb z 25. mája, keď už v prvom kole získal viac ako 54 percent hlasov. Jeho hlavnú rivalku expremiérku Juliu Tymošenkovú podporilo len 13 percent voličov.

Na inauguráciu pôjde aj Gašparovič s Lajčákom

Prezident Ivan Gašparovič a šéf diplomacie Miroslav Lajčák pocestujú v sobotu do Kyjeva, kde sa zúčastnia na inaugurácii ukrajinského prezidenta Petra Porošenka. Informuje o tom webstránka slovenského prezidenta.

Medzinárodní pozorovatelia na čele s Organizáciou pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) priebeh prezidentských volieb na Ukrajine ocenili. Hlasovanie podľa nich vo veľkej väčšine prebehlo v súlade s medzinárodnými pravidlami a základnými slobodami napriek tomu, že voľbám na východe krajiny bránili ozbrojení separatisti.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Ukrajina #Petro Porošenko