Thriller o zmiznutí malajzijského lietadla šokoval príbuzných

Len tri mesiace po záhadnom zmiznutí malajzijského lietadla s 239 ľuďmi na palube vydal v Malajzii žijúci novozélandský spisovateľ s umeleckým menom Scott Maka thriller nazvaný MH370. Šokoval tým príbuzných cestujúcich z lietadla, podľa ktorých je vydanie knihy tak skoro po tragédii a bez informácií o tom, čo sa vlastne stalo, nevhodné.

10.06.2014 12:15
debata

Ako napísal internetový server stuff.co.nz, do knihy Scotta Maku sa kriticky pustila predovšetkým Danica Weeksová, ktorej manžel Paul Weeks bol na palube nezvestného lietadla. To zmizlo krátko po štarte 8. marca z Kuala Lumpuru na trase do Pekingu a zatiaľ sa nenašla žiadna jeho stopa.

„Bolo by lepšie vynaložiť úsilie na nájdenie pravdy,“ povedala na adresu spisovateľa. „My tým strávime zvyšok života,“ dodala s tým, že ľudia píšuci knihy a točiaci filmy o tejto záhade by radšej mali počkať, kým budú mať všetky informácie.

Autor novinárom oznámil, že s príbuznými obetí ako s potenciálnymi čitateľmi svojej knihy nepočítal a nepredpokladal, že by sa o nej vôbec dozvedeli. Pani Weeksovej adresoval ospravedlnenie. „Je mi ľúto, že reagovala týmto spôsobom. Mrzí ma, že ju to rozčúlilo,“ povedal.

Server stuff.co.nz dodal, že spisovateľ sa rozhodol napísať knihu len týždeň po zmiznutí lietadla. V jeho podaní sa osud lietadla točí okolo pasažierky, ktorá sa náhodne zapletie do medzinárodnej intrigy.

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #malajzijské lietadlo