Už aj pri letoch do Británie skontrolujú dobitie mobilov

Pri letoch do Británie či opačným smerom môžu bezpečnostné kontroly na letiskách od cestujúcich vyžadovať, aby mali nabité elektronické prístroje, ako sú mobilné telefóny či laptopy, ak si ich berú so sebou do lietadla. Podľa spravodajského serveru BBC to súvisí s bezpečnostnými odporúčaniami Spojených štátov.

09.07.2014 16:15
debata

Už minulý týždeň niektoré letiská v Británii sprísnili kontroly pred letmi do USA. Teraz boli opatrenia aktualizované a všetkým cestujúcim sa odporúča, aby si skontrolovali, či ich elektronické prístroje sú dostatočne nabité. Tak ich môžu spustiť a preukázať, že naozaj slúžia svojmu účelu a nie sú to zamaskované trhaviny. Týka sa to tiež holiacich strojčekov, cestovných žehličiek, fénov či fotoaparátov.

Opatrenie zjavne súvisí s údajnou teroristickou hrozbou, na základe ktorej americké úrady posilnili bezpečnostné kontroly. „V súlade s odporúčaním Spojených štátov teraz môžu byť cestujúci na niektorých trasách do Británie či z Británie požiadaní, aby ukázali, že elektronické prístroje v ich príručnej batožine sú nabité, inak im nemusí byť povolené vziať si zariadenie do lietadla,“ upozornil britský dopravný úrad DFT.

Niektoré letecké spoločnosti ponúkajú svojim zákazníkom pristihnutým s nenabitými prístrojmi ich bezplatnú úschovu. Avšak napríklad nízkonákladový dopravca EasyJet zatiaľ konkrétne inštrukcie pre svojich klientov nevydal.

debata chyba
Viac na túto tému: #notebook #letiská #mobilný telefón #bezpečnostné opatrenia #letisková kontrola