Pri tradičnom behu s býkmi v Španielsku se zranili traja muži

Pri tradičnom behu s ​​býkmi v španielskej Pamplone sa v sobotu zranili traja muži. Išlo o šiesty podobný nebezpečný beh v rámci tohtoročných osláv svätého Fermina, pri ktorom zvieratá o váhe pol tony prebehli v uliciach mesta vzdialenosť asi 850 metrov za necelé tri minúty.

12.07.2014 15:23
Španielsko, býky Foto: ,
Muži počas behu s býkmi v Pamplone.
debata

Všetci traja zranení boli Španieli vo veku 20, 26 a 43 rokov. Po krátkom ošetrení v nemocnici boli prepustení, uviedol web usporiadateľov. Tí budú organizovať behy každé dopoludnie až do 14. júla.

Takmer kilometer dlhého behu s ​​býkmi medzi ohradou a arénou sa v severošpanielskom meste zúčastňujú každý deň stovky ľudí, medzi ktorými sú ako Španieli, tak turisti z mnohých krajín túžiaci po dobrodružstve. Od roku 1924, kedy sa o behoch s býkmi začali viesť záznamy, zvieratá zabili 15 ľudí. Zatiaľ poslednou obeťou behov s býkmi bol v roku 2009 dvadsaťse­demročný Španiel.

Deväťdenné oslavy získali svetovú známosť aj vďaka románu amerického spisovateľa a novinára Ernesta Hemingwaya Fiesta. Tradícia siaha do 16. storočia a rozvinula sa z pôvodne obyčajného presúvania býkov do arén pred konaním večernej koridy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #beh s býkmi