Rakúske diaľnice zažívajú najhorší letný víkend

Premávka na rakúskych diaľniciach sa v sobotu na mnohých miestach takmer zastavila. Experti z autoklubov ARBÖ a ÖAMTC hovoria o najhoršom víkende prázdninovej sezóny.

02.08.2014 19:16
debata (4)

Zápchy v celkovej dĺžke 200 kilometrov a „slimačie“ tempo komplikovali vodičom jazdu predovšetkým na hlavných tranzitných ťahoch do Stredomoria a na Jadran, tie využívajú na dovolenku v hojnom počte aj Slováci a Česi.

Najdlhšie kolóny sú podľa agentúry APA hlásené na Taurskej diaľnici (A10) a diaľnici pod alpským hrebeňom Karavanky (A11) smerujúcej do Slovinska. Pri tuneli Karavanka rovnako ako pred tunelom Oswaldiberg pri Villachu sa autá odbavovali v blokoch, čakacia doba preto natiahla na dve hodiny.

Problémy čakali na vodičov tiež na Pyhrnskej diaľnici (A9). Až dvadsaťkilometrová zápcha sa v dopoludňajších hodinách vytvorila v oblasti Grazu, prispeli k nej stavebné práce pri Schachenwalde.

V Tirolsku sa najdlhšie kolóny podľa očakávania tvorili na Brennerskej diaľnici (A13) smerujúcej do Talianska. O mnoho lepšie na tom neboli ani diaľkové cesty cez priesmyky, napríklad B179 cez Fernský priesmyk. Pri pohraničnom tuneli Füssen sa na juhu odbavovalo blokovo, v smere na sever stáli rady pred Lermooským tunelom.

„S pomalým zlepšovaním situácie počítame v popoludňajších hodinách. Kým budú tranzitné trasy zase úplne prejazdné, potrvá to do večera,“ uviedol rakúskej agentúre expert z ARBÖ Thomas Haider.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #cestovanie #Rakúsko #diaľnice