Pri útoku v Kábule zahynuli štyria ľudia, medzi nimi dve deti

Pri samovražednom útoku na konvoj spojeneckých jednotiek v Kábule zahynuli v nedeľu najmenej štyria afganskí civilisti, medzi nimi aj dve deti. Ďalšie desiatky ľudí utrpeli zranenia, uviedli svetové agentúry s odvolaním sa na afganského predstaviteľa.

10.08.2014 14:15
Afganistan, výbuch, sklo Foto: ,
Afganskí obchodníci zametajú rozbitné sklo svojho výkladu po útoku samovražedného atentátnika v Kábule.
debata (7)

Samovražedný atentátnik vyhodil svoj ​​automobil do vzduchu v rušnej časti západného Kábulu, potvrdil hovorca afganského ministerstva vnútra. Podľa polície sú medzi obeťami dve deti a jedna žena. Zranených je najmenej ďalších 35 ľudí. Miestna televízie priniesla zábery, na ktorých je vidieť najmenej jedno vojenské vozidlo medzinárodných jednotiek ISAF, ktoré výbuch ľahko poškodil.

Žiadny z vojakov NATO vraj nebol zranený. Spojenci teraz incident vyšetrujú, uviedla Severoatlantická aliancia vo svojom vyhlásení. K útoku sa prihlásilo prostredníctvom svojho hovorcu Zabiulláha Mudžáhida radikálne hnutie Taliban.

V utorok bol pri útoku muža v uniforme afganskej armády zabitý vysoko postavený americký generál a ďalšie desiatky ľudí utrpeli zranenia. Zabitý generál je vraj najvyššie postaveným Američanom, ktorý padol v zámorí od vojny vo Vietname, uviedla agentúra Reuters. Radikáli z hnutia Taliban stupňujú svoje násilnosti v čase, keď sa medzinárodné jednotky pripravujú na ukončenie svojej bojovej misie v krajine ku koncu tohto roka.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Afganistan #Kábul #samovražedný atentátnik