Vo švajčiarskych Alpách sa vykoľajil osobný vlak

Vo švajčiarskych Alpách sa v stredu vykoľajil osobný vlak. Jeden z vagónov sa z trate zosunul po príkrom zráze a zostal visieť medzi stromami.

13.08.2014 15:15 , aktualizované: 16:21
záchranár, Švajčiarsko, Alpy Foto: ,
Záchranár v akcii po havárii vlaku vo švajčiarskych Alpách.
debata

Miestna polícia informovala, že sa pri nehode zranilo niekoľko osôb, časť z nich už podľa očitých svedkov prepravili vrtuľníky. Celkovo vo vlaku cestovalo zhruba 200 pasažierov. Priamo vo vagóne, ktorý sa zrútil, bolo vraj päť až desať ľudí.

Vlak sa vykoľajil neďaleko mestečka Tiefencastel vo východošvajčiarskom kantóne Graubünden. Pravdepodobnou príčinou nešťastia bol zosuv pôdy, ktorý spôsobili výdatné dažde v noci na stredu. Zosuv pôdy údajne dráhu prehradil len kúsok od konca tunela. Rušňovodič tak podľa predbežných informácií nemohol na prekážku včas zareagovať. Nehoda prerušila prevádzku na trati medzi Churom a Svätým Móricom.

Na miesto nešťastia zatiaľ vyrazila približne stovka záchranárov, zranených transportovali štyri vrtuľníky, na mieste sú údajne tiež profesionálni potápači. V údolí rieky Albula sa totiž nachádza priehradná nádrž a jeden z troch vykoľajených vagónov by sa do nej mohol zrútiť. Prístup na miesto nehody je podľa polície veľmi komplikovaný, nevedie tam okrem železnice žiadna iná komunikácia.

debata chyba
Viac na túto tému: #vlak #nehoda #Švajčiarsko