V Nigérii potvrdili už 12 prípadov nákazy ebolou

Nigérijské ministerstvo zdravotníctva potvrdilo 12 prípadov nákazy smrtiacim vírusom ebola. Päť z nakazených sa vraj už z ochorenia takmer zotavilo, ďalších viac ako 190 osôb je pod prísnym dohľadom v karanténe pre prípad, že by sa u nich choroba preukázala. Informovala o tom agentúra Reuters. Na ebolu doteraz v krajine zomreli štyria ľudia.

18.08.2014 13:50
debata

Až do 20. júla nebola ebola v Nigérii vôbec zaznamenaná. Epidémia, ktorá sužuje najviac západoafrické štáty Libériu, Guineu a Sierra Leone, si od marca vyžiadala na 1 100 životov.

„Pacienti, u ktorých prebieha liečba, boli teraz presťahovaní na štyridsaťlôžkové oddelenie poskytnuté miestnymi úradmi v Lagose, kde sú v úplnej izolácii,“ uviedlo nigérijské ministerstvo zdravotníctva.

Ako poznamenala agentúra Reuters, boj s ebolou v Nigérii je oveľa ťažší vzhľadom na celonárodný štrajk lekárov. Ministerstvo minulý týždeň vo štvrtok dokonca 16-tisíc doktorov prepustilo po tom, čo odmietli štrajk ukončiť, aj keď sa krajina obáva nárastu počtu nakazených ebolou.

debata chyba
Viac na túto tému: #ebola #Nigéra