Nemci zadržali Čecha na základe zatykača z roku 1976

Polícia zadržala na letisku vo Frankfurte nad Mohanom 67-ročného muža pochádzajúceho z Česka, ktorý priletel do Nemecka z Brazílie. Od roku 1976 po ňom pátrala, pretože ho podozrieva zo spáchania sexuálneho trestného činu. V tlačovej správe o tom v utorok informovalo frankfurtské policajné riaditeľstvo.

19.08.2014 15:15
debata

„Zadržaný mal český pas,“ potvrdil hovorca frankfurtskej polície Detlev Grünspek. O tom, či má zadržaný okrem českého aj iné občianstvo, hovorca nemá žiadne informácie. Meno muža Grünspek neoznámil.

Policajti odhalili muža pri rutinnej kontrole pasažierov na linkách z Brazílie. Nemecké štátne zastupiteľstvo potvrdilo, že 38 rokov starý zatykač nikdy nebol stiahnutý a že je stále platný, polícia preto muža zadržala.

Podľa Grünspeka zatykač v roku 1976 vydalo štátne zastupiteľstvo vo vtedajšom Západnom Nemecku. Čech bol vtedy zadržaný kvôli podozreniu zo spáchania trestného činu, zadržaný a krátky čas strávil vo väzbe. Po prepustení ale pred ďalším vyšetrovaním utiekol do Južnej Ameriky. Ďalšie pátranie po ňom bolo až doteraz bezvýsledné.

Policajti sa domnievajú, že sa podozrivý teraz vrátil do Európy, pretože sa mu cnelo po domove.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #polícia #zatykač #Čech #podozrenie