Američan vydesil pasažierov v lietadle, že má ebolu. Prišli po neho v skafandroch

Muž na palube letu zo Spojených štátov do Dominikánskej republiky vydesil spolucestujúcich, keď tvrdil, že je nakazený ebolou. Po pristátí na dominikánskom letovisku Punta Cana ho z lietadla vyviedol špeciálny tím zdravotníkov v ochranných skafandroch.

10.10.2014 14:45
ebola v lietadle Foto:
Na letisku v Dominikánskej republiky si prišli po amerického vtipkára zdravotníci v skafandroch. Muža poslali naspäť do Spojených štátov.
debata (5)

Muž (45) sa hneď priznal, že len žartoval. Napriek tomu sa musel podrobiť lekárskym testom. Tie skutočne potvrdili, že muž týmto ochorením netrpí. Namiesto dvojtýždňovej dovolenky v Dominikánskej republike však musel ísť vtipkár naspäť domov, kam ho poslali úrady.

Letecká spoločnosť US Airways o incidente povedala, že vzhľadom na možné zdravotné problémy na palube postupovala podľa smerníc.

Cestujúci sa na vtipkára hnevali

Vyše dvesto ľudí na palube najskôr zažívali krušné chvíle v obavách o svoje zdravie, neskôr sa na nezodpovedného cestujúceho poriadne nahnevali. Celú akciu pasažieri natáčali na mobilné telefóny, video sa vzápätí stalo hitom na sociálnych sieťach.

Pasažieri si incident nahrávali na telefóny, video sa ihneď stalo hitom internetu.

„Myslím si, že muž, ktorý toto vyhlásil, je idiot,“ uľavila si neskôr jedna letuška. „Z takýchto vecí sa nesmú robiť žarty,“ vyjadril sa k prípadu jeden z pasažierov.

Počiatočná fáza eboly sa podobá na chrípku

Diagnostikovať ebolu je veľmi zložité, pretože prvé symptómy môžu pripomínať skôr chrípku. Pacienta sužuje slabosť, má teplotu, ktorá začne rýchlo stúpať. Neskôr sa k príznakom pridáva zvracanie, hnačky, vnútorné či vonkajšie krvácanie, potom začínajú zlyhávať orgány, najskôr pečeň a obličky.

Ebola je jednou z najobávanejších chorôb na svete. Podľa informácií Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) k 5. októbru dosiahol počet obetí tejto epidémie číslo 3 865 z 8 033 n­akazených.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #pasažier #ebola