Nemecká polícia stíha radikálov z protestov proti islamistom

Nemecká polícia oznámila trestné stíhanie takmer šiestich desiatok účastníkov nedeľňajšej demonštrácie pravicových radikálov v centre Kolína nad Rýnom, ktorá vyústila do potýčky so strážcami poriadku. Počet stíhaných sa ešte môže zvýšiť. Podľa agentúry DPA to v pondelok oznámil hovorca kolínskej prokuratúry Ulf Willuhn.

27.10.2014 12:55
Nemecko, Kolín nad Rýnom, demonštrácie,... Foto: ,
Nemecká polícia oznámila trestné stíhanie takmer šiestich desiatok účastníkov nedeľňajšej demonštrácie pravicových radikálov v centre Kolína nad Rýnom, ktorá vyústila do potýčky so strážcami poriadku.
debata (2)

V centre Kolína nad Rýnom sa v nedeľu zišli štyri tisícky radikálov na demonštráciu proti islamskému extrémizmu, ktorú zvolali nemecké neonacistické organizácie a skupiny futbalových chuligánov. Po skončení akcie sa časť demonštrantov vrhla na políciu, ktorá sa snažila udržať poriadok a zaisťovala odstup neonacistov od protidemonštrácie asi 500 prívržencov ľavicových skupín.

Policajný hovorca Andre Fassbender v nedeľu večer uviedol, že nikto nebol zadržaný ani zranený. Podľa pondelkových informácií polície ale pri stretoch utrpelo zranenia najmenej 44 policajtov a 17 násilníkov bolo zadržaných. Okrem toho hovorca kolínskej prokuratúry Willuhn spresnil, že po preskúmaní videozáznamov a svedectiev sa začali trestné stíhania 57 ľudí a ďalšie môžu nasledovať.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #demonštrácie #chuligáni #islamisti #neonacizmus #trestné stíhanie