Nech vám odpadne jazyk, odkazuje Putin šíriteľom špekulácii o jeho chorobe

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov stroho dementoval informácie amerického bulváru, ktorý priniesol informácie o vážnej chorobe Vladimira Putina.

29.10.2014 13:16
Vladimir Putin Foto: ,
Kremeľ dementoval správy amerického bulváru o ťažkej chorobe Vladimira Putina. Ten je vraj v najlepšej forme.
debata (103)

V reakcii na tvrdenie denníka New York Post o Putinovej rakovine vyhlásil, že sa „nič nedeje“ a že „sa šíritelia špekulácií ničoho nedočkajú“. „Nech im jazyk odpadne,“ poznamenal Peskov.

New York Post, ktorý vychádza v réžii austrálskeho magnáta Ruperta Murdocha, dal Putinovi tri roky života. Denník tvrdí, že v Bielorusku a v Poľsku sa vraj už mesiace objavujú správy o tom, že ruský prezident trpí rakovinou miechy. Podľa zdrojov amerického denníka však má ísť skôr o rakovinu pankreasu, teda o jedno z najagresívnejších nádorových ochorení.

Prezidenta podľa týchto informácií vraj lieči starý lekár z bývalého východného Nemecka, s ktorým sa Putin zoznámil, keď pôsobil v Drážďanoch ako agent sovietskej tajnej služby KGB. Lekár, ktorý má 84 rokov, vraj skúša rôzne terapie, vrátane „steroidovej šokovej liečby“, ktorá by vysvetľovala Putinovu opuchnutú tvár.

Niektoré zdroje podľa denníka New York Post tvrdia, že Putin má pred sebou len tri roky života chce po sebe zanechať odkaz v podobe rozšírenia ruského územia, ako urobil aj cár Peter Veľký či Stalin.

103 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #rakovina #Vladimir Putin