V Donecku explodoval granát na školskom ihrisku

Dvaja chlapci vo veku 15 a 18 rokov zahynuli na školskom ihrisku v Donecku, na ktoré dopadol delostrelecký granát.

05.11.2014 18:54
Ukrajina, Doneck, letisko Foto: ,
Donecké letisko je od leta dejiskom tvrdých bojov, ktoré nezastavilo ani prímerie.
debata (128)

Ďalší dvaja vo veku 17 a 21 boli zranení ťažko, tri deti odviezla záchranka so strednými a ľahkými zraneniam. Oznámila to agentúra Interfax s odvolaním sa na očitých svedkov. Škola sa nachádza asi tri kilometre od doneckého letiska, kde aj v stredu pokračovali boje medzi povstalcami a ukrajinskou armádou.

V čase výbuchu bolo školské ihrisko plné detí, ktoré hrali futbal. Na mieste bolo aj niekoľko dospelých, uviedol Interfax. Incident potvrdilo aj „ministerstvo vnútra“ samozvanej Doneckej ľudovej republiky. Podľa niektorých ukrajinských médií dopadla na školské ihrisko raketa vypálená z bojovej zóny v okolí letiska.

Donecké letisko je od leta symbolom tvrdých bojov, ktoré nezastavilo ani prímerie vyhlásené začiatkom septembra. Povstalci sa snažia vytlačiť z areálu ukrajinských vojakov paľbou z diel, mínometov a raketometov, ťažké zbrane do boja nasadzuje aj armáda. Vzbúrenecká agentúra Novorossija oznámila, že v stredu sa nad Doneckom prvýkrát po dlhšom čase objavili ukrajinské bojové lietadlá.

128 debata chyba
Viac na túto tému: #doneck #Ukrajina