V Taliansku našli už piatu obeť záplav, voda zaliala aj Miláno

Ďalšiu obeť si vyžiadali záplavy, ktoré už niekoľko dní sužujú severné Taliansko. Hasiči vo štvrtok našli telo 36-ročného muža v blízkosti mlyna, ktorý skončil zatopený v dôsledku búrok a prívalových dažďov. Počet obetí tak vystúpil už na päť.

13.11.2014 13:53
Taliansko, Miláno, počasie, záplavy Foto: ,
Rieka Seveso sa v Miláne vyliala z brehov a zaplavila časť mesta. Na snímke matka s dvoma deťmi prechádza zaliatou ulicou.
debata

Zrážky v najpostihnu­tejších regiónoch – v Ligúrii, Lombardii a Piemonte vo štvrtok trochu poľavili, meteorológovia však ohlásili, že si obyvatelia týchto regiónov vydýchnu len na chvíľku. V sobotu sa počasie opäť zhorší a ľudia sa musia pripraviť na novú vlnu prívalových dažďov.

Veľké problémy majú už aj v Miláne, kde sa z brehov vyliala rieka Seveso a zatopila vlakovú stanicu. V meste je mnoho škôl zatvorených, obmedzená je aj vlaková a cestná doprava. Úrady vyzvali ľudí, aby sa osobnými autami radšej ani nepresúvali.

Vo štvrtok nájdená obeť pochádza z oblasti mesta Cremona. V stredu sa utopil 70-ročný muž, ktorý spadol do jazera Maggiore, ktoré sa po lejakoch vylialo z brehov. Dotyčný sa snažil ukotviť loď. V stredu zase zosuv pôdy pochoval ďalšieho muža v oblasti Piemontu. V utorok zahynuli starší manželia, ktorých dom neďaleko Janova zavalil zosuv bahna.

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #obete #dážď #záplavy