Strelec na Floridskej univerzite zranil troch ľudí

Pri streľbe v areáli univerzity v americkom Tallahassee na Floride boli zranení traja ľudia. Na krátkom tlačovom brífingu o tom informovala miestna polícia. Útočník bol podľa nej zastrelený, žiadne bližšie podrobnosti zatiaľ nezverejnila. Podľa nemocničných zdrojov je jedna z obetí v kritickom stave, uviedla televízia CNN.

20.11.2014 09:20 , aktualizované: 09:50
Florida, univerzita, streľba, zbraň, zranení Foto: ,
Polícia uzavrela knižnicu - miesto streľby na Floridskej univerzite.
debata

Podľa miestnych médií k streľbe došlo v univerzitnej knižnici. „Útočník zomrel a máme ďalšie tri obete. O ich zdravotnom stave ani v akej nemocnici sa nachádzajú ale neviem žiadne detaily,“ povedal jeden z policajtov krátko po 03:00 miestneho času (9:00 SEČ). Žiadny ďalší útočník vraj na mieste už nie je, areál univerzity je už bezpečný. Ďalšie podrobnosti polícia zverejní neskôr.

Streľba na Floridskej univerzite. Foto: SITA/AP, STEVEN CANNON
Florida, univerzita, streľba, zbraň, zranení Streľba na Floridskej univerzite.

Miestni predstavitelia nespresnili, koľko bolo v čase incidentu v knižnici študentov. Polícia bola vraj zalarmovaná vďaka systému varovania, ktorý na Floridskej štátnej univerzite funguje. Študentom v prípade ohrozenia stačí stlačiť jediné tlačidlo.

Študenti boli najprv upozornení, aby sa schovali do úkrytov a zdržovali sa ďalej od okien. „Došlo k streľbe v knižnici. Zostaňte, kde ste. Prídeme do každého poschodia a o každého sa postaráme,“ bolo počuť aj z univerzitných ampliónov.

Na Floridskej štátnej univerzite študuje podľa údajov z ich webových stránok 40-tisíc ľudí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Florida #zranení #streľba #univerzita