Flournoyová odstúpila z boja o kreslo ministra obrany USA

Bývalá námestníčka na americkom ministerstve obrany Michele Flournoyová, o ktorej sa hovorilo ako o možnej kandidátke na post ministerky obrany, odstúpila z boja o uvoľnené kreslo šéfa rezortu.

26.11.2014 09:10
Michele Flournoyová, Pentagon, USA, obrana, Foto: ,
Michele Flournoyová
debata

Agentúre AFP to v utorok povedal nemenovaný zdroj. Päťdesiattriročná Flournoyová, niekdajšia tretia najdôležitejšia osoba v americkom Pentagone, by vo funkcii vystriedala Chucka Hagela, ktorý podal demisiu.

Medzi vojakmi rešpektovaná odborníčka na bezpečnostné stratégie však napísala správnej rade analytického strediska Center for a New American Security (CNAS), ktoré založila a riadi, že sa takej funkcie nechopí, oznámil nemenovaný zdroj AFP. Vraj kvôli rodinným dôvodom.

Americký prezident Barack Obama v pondelok potvrdil, že doterajší šéf Pentagónu Chuck Hagel podal demisiu. Obama ju prijal, Hagelovu prácu ale ocenil. Podľa Obamu je na tom dnes americká armáda dobre a plní svoje misie.

Americký denník The New York Times medzi možnými kandidátmi na uvoľnenú funkciu ministra obrany vymenoval okrem Flournoyovej tiež bývalého námestníka ministra obrany Ashtona Cartera. Ďalším možným kandidátom je demokratický senátor Jack Reed.

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Barack Obama #Pentagon #minister obrany #Chuck Hagel