Česko bojuje s poľadovicou: Doprava vo veľkých mestách skolabovala

Mrznúci dážď paralyzoval dopravu v Česku. Železnice kvôli poľadovici zrušili stovky spojov. Ďiaľkové vlaky jazdia len sporadicky. Ochromená zostala aj prímestská doprava v Prahe. V hlavnom meste a v Olomouci ráno vôbec nejazdili električky, v Brne mali zase problémy s trolejbusmi.

02.12.2014 10:35
počasie, poľadovica, zima Foto: ,
V Česku pre problémy s poľadovicou kolabuje doprava. /Ilustračné foto/
debata

Problémy sú však aj na cestách. Niektoré úseky museli kvôli poľadovici uzavrieť, iné zatarasili popadané stromy. Na mnohých miestach uviazli kamióny a na cestách sa tvoria kolóny.

V hlavnom meste nejazdia električky až do odvolania. Dopravný podnik namiesto nich vypravil približne sto autobusov. Nepredpokladá, že by sa do poludnia situácia v Prahe zmenila.

S hromadnou dopravou majú problémy aj v ďalších veľkých mestách. V Brne sú dve električkové linky mimo prevádzky. „Trolejbusy nejazdia, namiesto nich sme vypravili autobusy. Električky jazdia skôr v centre, v okrajových častiach ich v obmedzenej kapacite nahradzujeme autobusmi,“ povedala pre portál iDnes.cz hovorkyňa dopravného podniku Linda Hailichová. Podobná situácia je aj v Olomouci.

Českí meteorológovia vydali výstrahu pred poľadovicou, ktorá platí pre celú republiku až do utorňajšieho večera.

debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #doprava #Česko #poľadovica