Na pohrebe vo Venezuele bolo zastrelených osem ľudí

Osem ľudí zomrelo a päť ďalších bolo zranených pri streľbe na cintoríne v meste Turmero v severnej časti Venezuely. Skupina mužov tam podľa úradov začala strieľať na účastníkov pohrebu, informovala v piatok agentúra EFE.

09.01.2015 14:30
debata

Venezuela dlhodobo patrí ku krajinám s najvyšším počtom vrážd na obyvateľa, prípady podobnej hromadnej streľby sú tu však výnimočné.

Podľa venezuelského ministerstva vnútra došlo k útoku vo štvrtok popoludní miestneho času a jeho okolnosti sa doteraz vyšetrujú. Miestne médiá informovali o tom, že sa skupina strelcov ukryla na cintoríne v meste vzdialenom zhruba sto kilometrov západne od metropoly Caracas ešte pred príchodom účastníkov pohrebu. Údajne išlo o vybavovanie účtov medzi zločineckými skupinami.

Venezuela je v štatistikách po Hondurase druhou krajinou na svete čo do počtu vrážd na obyvateľa. V roku 2012 bolo podľa údajov OSN v krajine takmer 54 vrážd na každých 100-tisíc obyvateľov. Vo väčšine prípadov ide o jednotlivé prípady vrážd či lúpežných vrážd.

Prezident Nicolás Maduro, ktorého opozícia kritizuje kvôli údajnému vyzbrojovaniu provládnych skupín útočiacich na protivládnych aktivistov pri minuloročných demonštráciách, v septembri vyhlásil plán odzbrojenia venezuelských civilistov. Mieru kriminality sa však dlhodobo nedarí znížiť.

debata chyba
Viac na túto tému: #pohreb #Venezuela #streľba #gang