V americkom Texase popravili tento rok prvého väzňa

V americkom Texase v stredu večer miestneho času popravili 41-ročného väzňa, ktorý mal na svedomí vraždu troch ľudí počas lúpeže pred 21 rokmi.

22.01.2015 07:30
Texas, Arnold Prieto, poprava, vrah, väzeň,... Foto:
Arnold Prieto
debata

Arnold Prieto sa stal prvým odsúdeným a popraveným tento rok smrtiacou injekciou v tomto americkom štáte. Vlani sa v Texase vykonalo desať trestov smrti, uviedla agentúra AP.

Prieto bol vyhlásený za mŕtveho o 18:31 miestneho času (1:31 SEČ). Na otázku dozorcu, či by chcel predniesť nejaké záverečné vyhlásenie, uviedol: „Neexistujú konce, len začiatky. Všetkých vás milujem. Uvidíme sa čoskoro.“

Prieto bol usvedčený z vraždy a odsúdený na najvyšší trest za dobodanie 72-ročného Rodolfa Rodrigueza, jeho o desať rokov mladšej ženy Virginie a 90-ročnej Pauly Moranovej, ich bývalej pestúnky, ktorá s nimi žila. Každú z obetí niekoľkokrát bodol sekáčikom na ľad, skrutkovačom či nožom.

Útočníci si z domu obetí odniesli šperky a asi 300 dolárov (250 eur). Prieto a jeho dvaja bratia boli zadržaní na predmestí Dallasu sedem mesiacov po vraždách, ktoré sa udiali v septembri roku 1993. Trest smrti dostal Arnold ako jediný z bratov.

debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Texas #poprava #vrah #väzeň