Výbuch v Charkove má tretiu obeť, zomrel 15-ročný chlapec

Počet obetí nedeľňajšieho výbuchu na mierovom pochode v Charkove na východe Ukrajiny vzrástol na tri. V nemocnici v pondelok podľahol zraneniam pätnásťročný chlapec, ktorý utrpel vážne poranenia lebky a bol v kóme. Oznámili to miestne úrady.

23.02.2015 14:30
Charkov, Ukrajina, pochod, výbuch, protest, obeť Foto: ,
Obeť explózie v Charkove.
debata (32)

V Charkove bol pondelok vyhlásený za deň smútku za obete teroristického útoku, ktorý ukrajinské úrady pripisujú Rusku.

„Pätnásťročný chlapec, ktorý bol zranený 22. februára pri výbuchu pri Paláci športu, dnes (v pondelok) v nemocnici zomrel,“ uviedla zástupkyňa starostu pre zdravotníctvo a sociálne veci Svitlana Gorbunovová-Rubanov podľa denníka Ukrajinská pravda.

Ľudia držia fotografie Charkovčanov, ktorí... Foto: Reuters, STRINGER
Charkov, Ukrajina, pochod, výbuch, protest, obeť Ľudia držia fotografie Charkovčanov, ktorí prišli o život v boji s proruskými separatistami.

O život už v nedeľu prišli policajný dôstojník a občiansky aktivista, ďalších desať ľudí výbuch zranil. Stav dvoch z nich médiá označujú za veľmi vážny.

Silná explózia otriasla Charkovom pri začiatku nedeľňajšieho pochodu, počas ktorého chceli aktivisti s ukrajinskými vlajkami prejsť centrom mesta. Na pochode sa zúčastnilo asi 500 ľudí.

Obeť výbuchu v Charkove. Foto: SITA/AP, Andriy Marienko
Charkov, Ukrajina, pochod, výbuch, protest, obeť Obeť výbuchu v Charkove.

Polícia krátko po explózii zadržala štyroch podozrivých, všetkých Ukrajincov. Skupina podľa tajomníka bezpečnostnej rady Oleksandra Turčynova absolvovala výcvik v Belgorodu v Rusku.

U zadržaných vraj našli zbrane, údajne chystali aj ďalšie útoky v meste, okrem iného na trhovisko a klub, kde sa schádzajú vojaci.

Charkov je od bojového frontu vzdialený vyše 200 kilometrov.

32 debata chyba
Viac na túto tému: #výbuch #charkov #obeť #pochod #Ukrajina #kríza na Ukrajine