V Srbsku spadol vrtuľník, ktorý viezol choré dieťa, 7 ľudí zahynulo

Zrejme sedem obetí si vyžiadal pád vojenského vrtuľníka, ktorý prepravoval z juhu Srbska chorého novorodenca do Belehradu. Helikoptéra sa podľa informácií televízie B92 zrútila v piatok neskoro večer iba kilometer od belehradského letiska.

14.03.2015 10:49
debata

Na palube havarovaného stroja bolo sedem ľudí – štvorčlenná posádka, dvaja zdravotníci a choré dieťa. Zatiaľ nepotvrdené informácie uvádzajú, že nešťastie zrejme nikto neprežil.

Akcia na záchranu päťdňového dieťaťa sa začala v piatok okolo deviatej hodiny večer, keď sanitke idúcej z Nového Pazaru do nemocnice v Kragujevaci zatarasil cestu zával. Pretože dieťa malo vážne dýchacie ťažkosti a bol ohrozený jeho život, poskytla armáda k jeho záchrane vrtuľník.

Helikoptéra mala malého pacienta dopraviť na belehradské letisko, odkiaľ bol potom zabezpečený prevoz do špecializovanej nemocnice. O 22:31 sa ale so strojom prerušilo spojenie.

Za tragédiu zrejme môže hustá hmla, ktorá zahalila letisko a jeho okolie. Kvôli nej tiež boli niektoré lietadlá odklonené na pristátie na iných letiskách.

debata chyba
Viac na túto tému: #vrtuľník #Srbsko #nešťastie #letecká havária