CNN bude opäť vysielať v Ruskej federácii

Americká vysielacia stanica CNN obnoví svoje vysielanie v Ruskej federácii. Ruský federálny dozorný úrad pre telekomunikácie Roskomnadzor v utorok informoval, že TV stanici udelil licenciu na ďalších desať rokov.

24.03.2015 11:42
debata (9)

Udelenie licencie potvrdil aj zdroj zo CNN. „Dvadsiateho tretieho marca sme dostali licenciu od Roskomnadzora na vysielanie v Rusku na desať rokov,“ povedal pre ruský denník Izvestja.

Šéf Roskomnadzoru Aleksandr Žarov povedal, že udeleniu povolenia predchádzali intenzívne rokovania. „Vítam, že CNN dodržiava dohody dosiahnuté v rokovaniach a dúfam, že bude taká bezchybná, aj čo sa týka obsahovej stránky,“ vyhlásil Žarov.

CNN zastavila svoje vysielanie v Rusku k 31. decembru 2014. Dôvodom boli zmeny v ruských mediálnych zákonoch, ktoré obmedzujú zahraničné vlastníctvo médií. Moskva sa snaží regulovať činnosť médií v Rusku.

Minulý rok schválený zákon napríklad vyžaduje obmedzenie zahraničnej majetkovej účasti v médiách na 20 percent do konca roka 2016. Kritici prísne zákony považujú za obmedzovanie slobody slova.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #vysielanie #licencie #CNN