Pápež sa stretol s príbuznými Britov, ktorých popravil Islamský štát

Príbuzní dvoch britských rukojemníkov zabitých Islamským štátom sa stretli s pápežom Františkom v rámci jeho úsilia zjednotiť ľudí rôznych vierovyznaní v boji proti náboženskému extrémizmu.

25.03.2015 17:02
Pápež František Foto: ,
Pápež František.
debata (1)

Michaela Hainesa, ktorého brata Davida popravili v septembri, a Barbaru Henningovú, ktorej manžela Alana zabili v októbri, priviedli pozdraviť pápeža ku schodom Baziliky svätého Petra v stredu po jeho generálnej audiencii. Zvyčajne majú takýto prístup pritom vyhradení len navštevujúci preláti. Pápež sa na krátkom stretnutí vyslovil za jednotu a toleranciu a „spájanie našich komunít“, povedal po stretnutí Haines pre agentúru The Associated Press.

Islamský štát zverejňuje na internete popravy zahraničných rukojemníkov, medzi ktorými boli aj britský humanitárny pracovník David Haines a britský taxikár Alan Henning. Štyridsaťsedem­ročného Henninga zadržali islamisti na severozápade Sýrie, kde bol v rámci konvoja privážajúceho pomoc pre miestnu nemocnicu. O tri roky mladšieho Hainesa zajali v Sýrii, keď pracoval pre francúzsku humanitárnu agentúru ACTED.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Vatikán #pápež František #stretnutie #pozostalí #Islamský štát