Ruské lietadlo stratilo pri štarte kus motora, doletelo do Kyjeva

Pri štarte ruského dopravného lietadla Suchoj Superjet 100 spoločnosti Aeroflot na linke z Moskvy do Kyjeva odpadol stroju na dráhe moskovského letiska Šeremeťjevo kus motora.

05.05.2015 16:57
Suchoj Superjet 100 Foto:
Suchoj Superjet 100
debata (138)

Napísala to v utorok agentúra TASS s odvolaním sa na letiskové zdroje. Haváriu si nevšimli cestujúci, ale ani posádka, pretože strata bola zistená až po pristátí na kyjevskom letisku Boryspil. Chýbajúci kus bol nájdený na štartovacej dráhe v Moskve.

Žiadne ďalšie informácie o okolnostiach nehody moskovské letiskové orgány ani vedenie spoločnosti Aeroflot médiám neoznámili.

Známe nie je, koľko cestujúcich na pondelkovej linke z Moskvy do Kyjeva letelo. Na letisku Boryspil začali chýbajúci kus motora hľadať až po „vizuálnej ohliadke lietadla“ pred spiatočným letom do Moskvy.

Dvojmotorové dopravné lietadlá Suchoj Superjet 100 pre 110 cestujúcich sa v Rusku vyrábajú od roku 2007, na prvú linku boli nasadené o tri roky neskôr. Na ruských národných i medzinárodných linkách majú nahradiť staršie lietadlá Tu-134 a Jak-42. Zatiaľ ich bolo vyrobených necelých sto, Aeroflot ich prevádzkuje asi tridsať.

138 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #lietadlo #problém #motor #strata #Ukrajina