V Rakúsku sa čelne zrazili osobné vlaky, rušňovodič je mŕtvy

Severne od rakúskeho mesta Graz sa v stredu čelne zrazili dva osobné vlaky štajerských železníc, pričom zahynul jeden rušňovodič. Celkovo utrpelo zranenia deväť ľudí, niektorí vážne.

06.05.2015 13:13
debata (2)

Rušňovodič podľa záchranárov utrpel najvážnejšie zranenia, lekári jeho stav označovali za kritický, neskôr však zraneniam podľahol.

Všetkých ľudí sa už podarilo z vlakov vyslobodiť, informuje portál rakúskej televízie ORF. K havárii došlo okolo 10.20 asi 100 metrov od stanice Waldstein bei Übelbach (okres Graz-okolie) v smere na Deutschfeistritz v malom, zle prístupnom úseku lesa.

Obe spravy slúžili ako miestne spoje. Na základe prvých zistení polície vychádza, že jeden z rušňovodičov na jednokoľajovej trati prehliadol signál, ktorý mu prikazoval stáť. Z Waldsteinu tak vyšiel ešte predtým, ako do stanice dorazil protiidúci vlak.

Záchranná akcia, na ktorej sa podieľa 120 požiarnikov, záchranári z Červeného kríža ako aj dva vrtuľníky, stále prebieha. V nasadení je aj krízový zásahový tím. Príčina zrážky na jednokoľajovej trase zatiaľ nie je známa.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #obete #Rakúsko #zranení #zrážka vlakov