Noční vlci prekročili nemecké hranice

Skupina asi 30 motorkárov hlásiacich sa k ruskému klubu Noční vlci, ktorí v rámci osláv 70. výročia konca druhej svetovej vojny usporiadali kontroverznú jazdu z Moskvy do Berlína, vo štvrtok popoludní prekročili hranice medzi Českou republikou a Nemeckom.

07.05.2015 18:14
debata (36)

Motorkári, medzi ktorými sú podľa nemeckej polície aj Bulhari s Macedóncami sa po niekoľkohodinovej kontrole dokladov vydali smerom na Drážďany. Ešte vo štvrtok sú očakávaní v saskom meste Torgau, kde sa na konci apríla 1945 stretli na Labe sovietske a americké vojská.

Jazdci do Saska prišli po českej diaľnici D8. Na hraničnom priechode Krásný Les – Breitenau na nich už čakali nemeckí policajti, ktorí kolónu vyviedli z diaľnice na kontrolu.

List Sächsische Zeitung na svojom webe uviedol, že kontrola víz sa ukázala ako komplikovaná, pretože trvala niekoľko hodín. Motorkárov potom podľa denníka Bild smerom na Drážďany sprevádzala dopravná polícia.

Presný harmonogram motorkárov nie je k dispozícii. V piatok chcú odísť do Berlína, kde v sobotu plánujú osláviť porážku nacistického Nemecka.

Noční vlci si cestu do Berlína naplánovali cez Bielorusko, Poľsko, Česko, Slovensko a Rakúsko. Vjazd na poľské územie im poľské úrady zakázali. Noční vlci oznámili, že niekoľkým ich členom sa podarilo legálne prekročiť hranice s Európskou úniou, takže cestu podnikli. Počas jazdy sa k nim pridali priaznivci z niekoľkých európskych krajín.

36 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Noční vlci