V Británii budú môcť nelegálnym migrantom vziať mzdu

V rámci ťaženia proti nelegálnej migrácii bude môcť britská polícia zabavovať mzdu tým prisťahovalcom, ktorí sa v krajine zdržiavajú bez príslušného povolenia.

21.05.2015 11:42
David Cameron Foto: ,
Konzervatívna vláda Davida Camerona (na snímke) pripravuje nové opatrenia proti nelegálnym prisťahovalcom.
debata (2)
Podľa denníka The Independent to vyplýva z pripravovaného zákona o imigrácii, na ktorom pracuje vláda konzervatívneho premiéra Davida Camerona.

V súčasnosti sú postihu vystavené predovšetkým firmy, ktoré nelegálnych prisťahovalcov zamestnávajú. Teraz im hrozí pokuta až 20-tisíc libier (takmer 28-tisíc eur).

Prisťahovalcov, ktorí majú povolenie na pobyt, ale pracujú nelegálne, môžu odsúdiť až na šesťmesačné väzenie, prípadne musia zaplatiť pokutu. To sa však netýka tých, ktorí sa do krajiny dostali nezákonne, alebo im povolenie na pobyt vypršalo.

*]Pripravovaný zákon preto predpokladá, že nelegálna práca bude po novom považovaná za kriminálny čin. Cieľom je skomplikovať nelegálny pobyt v Británii. Cameronov kabinet chce návrh predstaviť budúci týždeň v stredu pri príležitosti začiatku nového parlamentného roka.

Do Británie sa v uplynulom roku prisťahovalo takmer 300-tisíc ľudí, čo je trojnásobok počtu, ktorý Cameron pred voľbami v roku 2010 sľuboval, pripomína BBC.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #pokuta #David Cameron #nelegálni prisťahovalci #nelegálna práca