Kerry mal v Alpách nehodu na bicykli, do nemocnice ho prevážal vrtuľník

Šéf americkej diplomacie John Kerry mal počas cyklistického výletu vo francúzskych Alpách nehodu, pri páde si zlomil nohu.

31.05.2015 14:14 , aktualizované: 15:37
John Kerry Foto: ,
Cyklistika je veľkým koníčkom amerického ministra zahraničných vecí Johna Kerryho. Na snímke z marca 2015.
debata (32)

Informovalo o tom ministerstvo zahraničných vecí s tým, minister ruší súčasnú diplomatickú cestu a vracia sa do USA. Kerryho ošetrili na klinike v Ženeve, kam ho prepravil vrtuľník.

Hovorca ministerstva zahraničných vecí John Kirby uviedol, že Kerry nestratil pri páde vedomie. Tiež povedal, že do nemocnice ho previezli s podozrením na zlomeninu nohy, čo sa neskôr potvrdilo. Kerry utrpel zlomeninu stehennej kosti.

Kvôli zraneniu Kerry zrušil ďalší pracovný program a oznámil, že sa kvôli liečbe vracia do Spojených štátov. Pôvodne mal v nedeľu Kerry odletieť do Španielska, potom mal byť dva dni v Paríži na medzinárodnej konferencii o boji proti radikálom z organizácie Islamský štát.

Nehoda sa stala pri mestečku Scionzier v Hornom Savojsku na pohraničí so Švajčiarskom. Scionzier leží asi 30 kilometrov od Ženevy. Kerry spadol po náraze do obrubníka, priamo na mieste ho ošetril zdravotník, ktorý bol súčasťou ministrovho sprievodu.

Kerry je vášnivým cyklistom a bežne počas svojich diplomatických misií vyráža na cyklotúry. Bolo tomu tak aj teraz, v Ženeve sa v sobotu stretol s iránskym šéfom diplomacie Mohammadom Džavádom Zarífom, s ktorým rokoval o pripravovanej dohode o iránskom jadrovom programe.

32 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #nemocnica #nehoda #john kerry